Wist je dat je fietsen met zijwieltjes beter over kunt slaan?

Wist je dat je fietsen met zijwieltjes beter over kunt slaan? Gebruik een loopfiets en stap daarna meteen over op een gewone fiets. Zo oefent het kind al goed het evenwicht en leert starten en stoppen.

Mijn kind heeft moeite met leren fietsen, wat nu?

Het is heel vervelend wanneer het leren fietsen maar niet wil lukken. Vaak kunnen andere kinderen uit de klas wel al fietsen en valt jouw kind vaak of vindt het bijvoorbeeld heel spannend om op de fiets te stappen. Dit kan zorgen voor frustratie, met als gevolg dat een kind helemaal niet meer wil leren fietsen.

 

Een achterstand in de motoriek op het gebied van het evenwicht zou een oorzaak kunnen zijn van de problemen met fietsen. Spelenderwijs gaan we bij KOTKB aan de slag met oefeningen en spelletjes die ervoor zorgen dat de stabiliteit van het lichaam verbetert en uw kind het evenwicht beter kan bewaren. Niet alleen het evenwicht zal verbeteren door de oefeningen en spelletjes, maar ook het plezier en zelfvertrouwen in bewegen. Hierdoor worden de problemen met het fietsen opgelost en stapt ook jouw kind zonder problemen op de fiets.

 

Voorbeelden van spelletjes uit de praktijk zijn evenwichtsparcours met krokodillen en piraten, spellen op de oefenbal of wiebelplank (de boot op zee), maar ook leuke spellen/oefeningen die jullie thuis samen kunnen doen.

Margriet-bal-web-scaled
Swoosh_oranje-cta-balk_bovenkant

Aanmelden voor oefentherapie?

maak een afspraak of bel naar: 06-22141265

Maak een afspraak
krokie_cta
Swoosh_onderkant

© Kinderoefentherapie Kaag & Braassem

Vind ons ook op: