Ontwerp zonder titel
Swoosh_bovenkant_footer

Slaapproblemen

Heeft jouw kind moeite met in slaap vallen? Wordt hij te vroeg wakker, veel te laat of een combinatie hiervan? Slecht slapen komt, niet alleen bij volwassenen maar, ook bij kinderen vaak voor. Deze problemen kunnen zelfs bij de allerkleinsten al voorkomen. Daarom behandelen we in de praktijk ook baby’s met slaapproblemen. 

Voorbeelden van slaapproblemen bij kinderen en pubers

  • Moeilijk naar bed gaan
  • ’s Nachts aan het ouderlijk bed staan
  • Angstig zijn of nachtmerries hebben
  • Heel laat naar bed gaan
  • Te lang uitslapen

Wanneer de slaapproblemen langere tijd aanhouden, kunnen deze overdag nadelige gevolgen met zich meebrengen. Zowel voor het kind als voor de ouders. Een oefentherapeut gespecialiseerd in slaapproblemen kan hier hulp bieden.

Slaapproblemen behandelen

Oefentherapie Kaag & Braassem is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen (en hun ouders) met slaapproblemen. De oefentherapeut behandelt het slaapprobleem als onderdeel van het algemeen dagelijks functioneren van zowel de ouders als het kind. 

De behandeling kan bestaan uit:

  • Ontspanningstherapie
  • Cognitieve gedragstherapie
  • Informatie en adviezen voor ouders met hele bruikbare handvatten.
Krokie_slapen
Swoosh_lichtoranje-balk_bovenkant

De therapie is gebaseerd op recente wetenschap en is direct toepasbaar. Spel, plezier en creativiteit staan centraal in de praktijk. Neem contact met ons op voor meer informatie over het behandelen van slaapproblemen of maak een afspraak. 

Neem contact op

Vergoeding

Oefentherapie voor kinderen valt onder het basispakket van de zorgverzekering. Dit betekent dat je de eerste 18 behandelingen automatisch vergoed krijgt. Er wordt geen aanspraak gemaakt op het eigen risico.

Meer informatie
Swoosh_oranje-cta-balk_bovenkant

Aanmelden voor oefentherapie?

maak een afspraak of bel naar: 06-22141265

Maak een afspraak
Swoosh_onder_krokie_cta

© Kinderoefentherapie Kaag & Braassem

Vind ons ook op: