Vergoedingen

Wist je dat oefentherapie voor kinderen volledig vergoed wordt? Hoeveel behandelingen voor volwassenen vergoed worden, is afhankelijk van jouw verzekering. We vertellen je graag meer.

Vergoeding voor kinderen

Kinderoefentherapie valt onder het basispakket van jouw zorgverzekering. Dit betekent dat je de eerste 18 behandelingen automatisch vergoed krijgt. Er wordt geen aanspraak gemaakt op het eigen risico.

 

Heeft jouw kindje meer dan 18 behandelingen (per jaar) nodig? Dan komt de vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Het verschilt per zorgverzekeraar hoeveel extra behandelingen vergoed worden. Bij een chronische indicatie vergoedt de zorgverzekeraar alle behandelingen vanuit de basisverzekering.

Vergoeding voor volwassen

Voor volwassen valt oefentherapie niet onder het basispakket van de zorgverzekering. Deze behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Ook hier wordt geen aanspraak gemaakt op het eigen risico. Wel is het afhankelijk van de zorgverzekeraar hoeveel behandelingen worden vergoed. 

krokie_cta
Swoosh_lichtoranje-balk_bovenkant

Tarieven

Valt jouw behandeling buiten de basisverzekering? Heb je een restitutieverzekering, is jouw zorgverzekering niet gecontracteerd of heb je de vergoeding vanuit de aanvullende verzekering verbruikt? In dat geval hanteren we de volgende tarieven.

 

  • Zitting kinderoefentherapie € 47,50
  • Eenmalig kinderoefentherapeutisch rapport € 32,50
  • Oudergesprek € 32,50
  • Zitting Oefentherapie Mensendieck € 35,00
  • Screening directe toegankelijk (wettelijk verplicht) € 10,00
  • Intake en onderzoek na screening € 35,00
  • Intake en onderzoek na verwijzing € 35,00
  • Behandeling aan huis € 47,50
  • Niet nagekomen afspraak* € 26,25

*Deze kosten worden in rekening gebracht bij het niet nakomen van een afspraak of niet tijdig afmelden van een afspraak (minimaal 24 uur van tevoren).

Meer informatie

Wil je meer weten over de vergoeding van oefentherapie? Of ben je benieuwd waar jij voor in aanmerking komt? Jouw zorgverzekering kan jou de beste antwoorden geven gericht op jouw situatie. Twijfel je over de behandelingen of wil je iets anders vragen? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op
Swoosh_oranje-cta-balk_bovenkant

Aanmelden voor oefentherapie?

maak een afspraak of bel naar: 06-22141265

Maak een afspraak
Swoosh_onder_krokie_cta

© Kinderoefentherapie Kaag & Braassem

Vind ons ook op: