1
Swoosh_bovenkant_footer

Motorische problemen

Kinderen ontwikkelen hun motorische vaardigheden op alle leeftijden en ieder op zijn eigen tempo. Van kruipen, staan en zitten tot lopen, fietsen en zwemmen. Toch kunnen er soms zorgen of twijfels ontstaan wanneer de motorische ontwikkeling stokt. Dit leidt vaak tot gefrustreerde of onzekere kinderen en/of bezorgde ouders. 

Voorbeelden van motorische problemen

  • Omrollen
  • Billenschuiven
  • Leren lopen
  • Hand-oogcoördinatie
  • Moeite met zwemmen

Motorische mijlpalen

Deze motorische problemen zijn eigenlijk allemaal vaardigheden die jouw kindje over verloop van tijd onder de knie moet krijgen. Dit noemen we ook wel motorische mijlpalen. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat ieder kind deze vaardigheden op zijn eigen manier en eigen tempo ontwikkelt. Merk je dat jouw kind moeite heeft met het doorlopen van deze mijlpalen of het aanleren van motorische activiteiten zoals fietsen, lopen of zwemmen? We kijken graag mee naar mogelijke oorzaken en behandelingen om de problemen te verhelpen.

krokie-familie_header_homepage
Swoosh_lichtoranje-balk_bovenkant

Van baby’s tot basisschoolkinderen

Motorische problemen kunnen zich voordoen bij kinderen van alle leeftijden. Bij baby’s en peuters, maar ook bij basisschoolkinderen. Tijdens de basisschoolperiode wordt er veel van kinderen verwacht. Niet alleen op cognitief gebied, maar ook fysiek. Kinderen kunnen soms problemen ontwikkelen in de motoriek, waardoor zij niet meer goed mee kunnen komen met de (gym)les. Of kunnen bepaalde vaardigheden in het dagelijks leven maar niet goed onder de knie krijgen. Dit kan soms iets doen met het zelfvertrouwen van het kind.

Herkennen van bewegingsproblemen

Bewegingsproblemen zijn te herkennen aan verschillende kenmerken. Zo kan de ontwikkeling vertragen, toont het kind passiviteit in het bewegen of heeft hij zelfs last van bewegingsangst. Verhoogde spierspanning en overstrekking komt ook regelmatig voor. Wanneer kinderen veel problemen hebben met bewegen, kunnen ze zich houterig bewegen, veel huilen tijdens het bewegen of bepaalde bewegingen volledig proberen te vermijden. 

Meer informatie

Merk jij dat de motorische ontwikkeling van jouw kind vastloopt? Of wil je meer weten over onze behandelingen? Neem contact op met onze praktijk.

Neem contact op

Vergoeding

Oefentherapie voor kinderen valt onder het basispakket van de zorgverzekering. Dit betekent dat je de eerste 18 behandelingen automatisch vergoed krijgt. Er wordt geen aanspraak gemaakt op het eigen risico.

Meer informatie
Swoosh_oranje-cta-balk_bovenkant

Aanmelden voor oefentherapie?

maak een afspraak of bel naar: 06-22141265

Maak een afspraak
Swoosh_onder_krokie_cta

© Kinderoefentherapie Kaag & Braassem

Vind ons ook op: