Wat te doen wanneer je kind achterblijft bij zwemles

Het verhaal van Joep

Joep (6 jaar) volgde circa anderhalf jaar zwemles. De zwemontwikkeling stokte. Het leek wel of Joep zijn arm niet goed naar achteren kon bewegen en zodra zijn armen en benen iets anders tegelijkertijd moesten doen, liep hij vast. Het plezier in zwemmen nam af.

 

In de praktijk zijn we gedurende acht weken samen aan de slag gegaan met leuke spellen en speelse oefeningen. Daarmee hebben we de problemen in de motoriek opgelost en hem geleerd om spieren op de juiste manier te gebruiken. En dat heeft effect gehad, want het zwemmen ging weer met sprongen vooruit. Binnen de kortste keren heeft Joep zijn zwemdiploma gehaald!

Moeite met zwemmen

Wanneer zwemmen moeite kost, of de zwemles wel heel lang duurt, is dit wellicht te verklaren door de motoriek. Zwemmen is namelijk een hele complexe motorische vaardigheid, waarbij veel aspecten van de motorische ontwikkeling komen kijken. Het kan zijn dat jouw kind net wat moeite heeft met combinatieslagen, zoals schoolslag, het bewegen van de benen of het hoofd boven water te houden. Door deze onderdelen op motorisch gebied te verbeteren, kan een kind grote stappen maken tijdens de zwemles.

Samenwerking zwembad de Tweesprong

Oefentherapie Kaag & Braassem werkt nauw samen met zwembad de Tweesprong. Wij overleggen met de zwemonderwijzer van jouw kind en de kinderoefentherapeut is af en toe tijdens de zwemles aanwezig. Zo kan het geleerde in de praktijk ook toegepast worden in het water.

Hulp bij zwemles

Wil je meer informatie over hoe kinderoefentherapie jouw kind kan helpen? Of wil je meer weten over onze werkwijze? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Swoosh_oranje-cta-balk_bovenkant

Aanmelden voor oefentherapie?

maak een afspraak of bel naar: 06-22141265

Maak een afspraak
krokie_cta
Swoosh_onderkant

© Kinderoefentherapie Kaag & Braassem

Vind ons ook op: