Stress- en spanningsklachten
Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen kunnen last hebben van stress en spanning. Met het drukke dagelijkse leven van nu, is dat eigenlijk niet gek. Te veel stress en spanning is ongezond en brengt problemen met zich mee als dit te lang duurt en/of te hevig is. En dat gaat je lichaam merken. Hoe herken je deze spanning bij jouw kind en hoe ga je ermee om?
Oorzaken van stress bij kinderen
Stress kan verschillende oorzaken hebben. Misschien ervaart het kind problemen thuis, stelt hij hoge eisen voor zichzelf, wordt het leven op school wat te veel of voelt hij veel sociale druk. Wat de oorzaak ook is, het is belangrijk om de druk van de ketel te halen en te zorgen voor ontspanning.
Stress herkennen bij je kind
Net als stress bij volwassenen uit dit zich bij kinderen veelal fysiek. Langdurige stress bij kinderen kan de volgende vervelende gevolgen hebben:
- Vaak hoofdpijn op buikpijn
- Problemen met de ademhaling
- Slaapproblemen
- Vermoeidheid
- Concentratieproblemen
- Onrust in het hoofd
- Snel geprikkeld zijn of huilen
- Driftbuien
- Teruggetrokken zijn
Stress en spanning behandelen
Ontspanningstherapie kan kinderen met klachten door spanning en stress helpen. Door middel van leuke ontspanningsoefeningen, bewust worden van spanning en ontspanning en het verbeteren van de lichaamshouding tijdens dagelijkse activiteiten, lossen deze klachten zich op. Dit zorgt ervoor dat het kind weer lekkerder in zijn vel zit. Tijdens de kinderoefentherapie houden we rekening met de leeftijd van het kind. We passen de behandelingen hierop aan, zo gaan we met jongere kinderen bijvoorbeeld meer aan de slag met visualiseren en fantasie dan met oudere kinderen. Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met ons op.
Vergoeding
Oefentherapie voor kinderen valt onder het basispakket van de zorgverzekering. Dit betekent dat je de eerste 18 behandelingen automatisch vergoed krijgt. Er wordt geen aanspraak gemaakt op het eigen risico.