Stella vertelt: de werkdag van een kinderoefentherapeut

Benieuwd hoe het is om te werken als kinderoefentherapeut? En wat ons werk zo leuk maakt? Stella vertelt je in dit artikel meer over de invulling van haar werkdagen, haar ervaringen en hoe zij behandelingen aanpakt.

Rustig opstarten

Stella werkt twee dagen per week, op dinsdag en donderdag, bij OTKB.

Stella: “Ik moet best een stuk rijden naar Roelofarendsveen. Als er file staat, ben ik soms een uur onderweg. Daarom probeer ik altijd als ik aankom een rustig momentje te pakken om even te zitten met een kopje koffie. Daarna kan ik de ochtenden rustig opstarten, dat vind ik wel lekker!”

Van de basisschool naar de peutergym

Stella: “Op dinsdag begin ik de dag op de basisscholen. Hier haal ik verschillende kinderen uit de klas om oefeningen met ze te doen. We oefenen bijvoorbeeld met schrijven, doen leuke spelletjes en ik heb veel contact met de juffen en meesters. Daarna heb ik vaak nog wat tijd voor de administratie en ga ik lunchen. Op donderdag beginnen we de dag juist met peutergym in de Tweesprong. Deze ochtend vliegt altijd voorbij met de zaal opbouwen, een leuke peutergymles geven en de spullen weer opruimen.”

Een werk(mid)dag in de praktijk

Beide middagen vind je Stella in de praktijk, dan starten de ‘reguliere’ behandelingen.

Stella: “Elke dag is het weer een verrassing wat voor dag het wordt. Ondanks dat je dezelfde kinderen regelmatig ziet, is iedere dag heel anders. Er zit namelijk heel veel variatie in de behandelingen, van prikkelverwerking en fijne motoriek tot oefenen met zwemmen en andere grove motoriek.”

“Deze middagen zitten eigenlijk altijd lekker vol, maar soms valt er weleens een gaatje. Dan kun je even je administratie bijwerken of je voorbereiden op andere kinderen die nog komen.”

Spontaan de leukste opdrachten

Stella: “Tijdens de behandelingen verzin ik vaak terplekke wat we gaan doen. Ik heb namelijk gemerkt dat als je iets van tevoren verzint, dat vaak niet werkt met kinderen. Ze willen juist graag meebeslissen. Wel heb ik altijd een doel in mijn hoofd om aan te werken, bijvoorbeeld het vasthouden van een potlood. De manier waarop we daar dan mee oefenen, verzin ik op dat moment samen met het kind.”

“Dat vind ik ook wel het leukst aan het werk. Ik kan er heel goed mijn creativiteit in kwijt en je weet van tevoren niet wat de dag je gaat brengen. Daarnaast vind ik het ook gewoon heel leuk om met kinderen te werken. Het levert hele grappige situaties op in je dag waar je je niet op kunt voorbereiden.”

Ook kinderoefentherapeut worden?

Wil jij meer weten over het werk van een kinderoefentherapeut? Of lijkt het jou leuk om het team van OTKB te versterken? Binnenkort komt er een plekje vrij in onze praktijk op dinsdagen en donderdagen. Bekijk de vacature en neem voor meer informatie contact op met Margriet!

Swoosh_oranje-cta-balk_bovenkant

Aanmelden voor oefentherapie?

maak een afspraak of bel naar: 06-22141265

Maak een afspraak
krokie_cta
Swoosh_onderkant

© Kinderoefentherapie Kaag & Braassem

Vind ons ook op: