Soepele gewrichten bij kinderen?

‘’Heeft jouw kind soepele gewrichten? Klaagt jouw kind vaak over pijn aan de gewrichten? Gaat jouw kind vaak door zijn/haar enkel?’’

 

Kinderen of tieners kunnen soms last hebben van gewrichtspijn, bijvoorbeeld tijdens het bewegen. Het zou kunnen zijn dat deze klachten ontstaan doordat de gewrichten te soepel zijn. Ook wel hypermobiliteit genoemd. Dit betekent ook wel: overmatige beweegbaarheid van gewrichten. Klachten kunnen voorkomen in alle gewrichten van het lichaam. Een kind kan o.a. klagen over pijn aan de knieën, enkels, handen of polsen. Of verstuikt vaak zijn/haar enkel. Dit komt omdat de pezen en banden rondom de gewrichten erg soepel zijn, waardoor er meer ruimte is voor beweging.

 

Hypermobiliteit komt bij 10-15% van de bevolking voor. Het is geen ziekte. Oorzaken van hypermobiliteit kunnen zijn: erfelijkheid, afkomst, leeftijd, geslacht.

Hypermobiel en kind

Twee op de twaalf kinderen heeft last van hypermobiliteit. Het bindweefsel van een kind is elastischer dan van een volwassene. Verzwikken van de enkels, sneller vermoeid, W-zit, moeite met kruipen, moeite met sporten zoals bijv. zwemmen zijn enkele aandachtspunten die belangrijk zijn wanneer een kind hypermobiel is. Herken je dit probleem trek dan aan de bel. De kinderoefentherapeut gaat samen met jullie op zoek naar de juiste tips en tricks, zodat de klachten voor jouw kind geen probleem meer hoeven te zijn tijdens school, spelen en sporten.

Wat doet de Kinderoefentherapeut bij soepele gewrichten?

Kinderoefentherapie Kaag & Braassem biedt begeleiding op maat en is gespecialiseerd in het verhelpen van lichamelijke klachten bij kinderen, welke een nadelig gevolg hebben op het bewegen in het dagelijks leven. Tijdens een lichamelijk onderzoek achterhaalt de kinderoefentherapeut het probleem. De behandeling is gericht op het verbeteren van de spierkracht rondom gewrichten door middel van oefeningen. Spelenderwijs gaan we aan de slag om de klachten te verhelpen.

 

Vragen, twijfels of zou je je kind willen aanmelden voor het verhelpen of voorkomen van klachten door soepele gewrichten? Wij staan voor jullie klaar!

Swoosh_oranje-cta-balk_bovenkant

Aanmelden voor oefentherapie?

maak een afspraak of bel naar: 06-22141265

Maak een afspraak
krokie_cta
Swoosh_onderkant

© Kinderoefentherapie Kaag & Braassem

Vind ons ook op: