Schedelmeting afplatting

Schedelafplatting bij baby's: voorkomen is beter dan genezen!

Als ouder van een pasgeboren kindje komt er ontzettend veel op je af. Natuurlijk de hechting en kennismaking met jullie kindje, maar er komen ook een hoop nieuwe dingen kijken bij het leven van een kersverse ouder. En dan krijg je daar nog allemaal goedbedoelde adviezen bovenop. Ik wil je zeker niet platgooien met goede raad, maar ik wil je wel graag wat tips geven om een voorkeurshouding of afplatting van de schedel bij jullie kindje te voorkomen. Het is namelijk heel belangrijk om hier vanaf dag één mee te beginnen.

Hoe eerder, hoe beter

In de praktijk zie ik veel kindjes die een voorkeurshouding hebben in combinatie met een schedelafplatting. Deze kindjes komen meestal naar de praktijk voor hulp wanneer zij ongeveer 12 weken oud zijn. Dat is al heel fijn, want hoe jonger een kindje is, hoe weker de schedel, dus hoe sneller we vooruitgang merken. Maar als je hieraan denkt, zou het dan niet nóg mooier zijn om nóg eerder naar de praktijk te komen? Juist op of zelfs vóór het eerste moment van twijfel.

Preventieve schedelmeting

Natuurlijk hoef je niet op dag één al met jouw kindje langs te komen. Dat is misschien wel heel vroeg. Maar weet dat jullie altijd welkom zijn! Ook al is een probleem nog niet zo groot of helemaal niet aanwezig, we kunnen altijd een preventieve schedelmeting doen. Voorkomen is immers beter dan genezen. Dat geldt ook voor de voorkeurshouding en afplatting van de schedel van jouw baby. Het voordeel hiervan? Met de kennis en juiste handelingen in huis, kun je deze afplatting voorkomen. Of eerder vooruitgang boeken waardoor jullie eerder klaar zijn met het behandeltraject.

Afplatting verhelpen

Wist je dat Oefentherapie Kaag & Braassem gespecialiseerd is in het verhelpen van een voorkeurshouding en afplatting van de schedel? De kinderoefentherapeut kan je geruststellen en gaat samen met jou op zoek naar de juiste tips en trics voor jullie kindje. Wij:

  • houden de exacte vorm en groei van de schel nauwkeurig in de gaten met een schedelmeting.
  • oefenen op een speelse manier met jouw baby en geven je tips om deze oefeningen thuis te doen.
  • adviseren over de verzorging, houding en beweging van jouw baby.

En de behandelingen worden volledig vergoedt door jouw zorgverzekeraar! Meer weten of een afspraak maken? Neem contact met ons op en wie weet tot snel in onze praktijk!

Swoosh_oranje-cta-balk_bovenkant

Aanmelden voor oefentherapie?

maak een afspraak of bel naar: 06-22141265

Maak een afspraak
krokie_cta
Swoosh_onderkant

© Kinderoefentherapie Kaag & Braassem

Vind ons ook op: