Poep- en plasproblemen bij kinderen

Eén van de veel voorkomende klachten bij kinderen zijn poep- en/of plasproblemen. Deze problemen kunnen van grote invloed zijn op de psychologische ontwikkeling van een kind. Als het misgaat, is dat namelijk niet leuk! Een natte broek is koud, een vieze broek plakt en een nat bed is ook niet fijn. Daarnaast kan het kind bang zijn dat iemand het ruikt of ziet en kan er veel schaamte heersen.

 

De oorzaken van deze klachten hoeven lang niet altijd medisch te zijn. Vaak stellen kinderen de poep- en/of plasproblemen uit of vermijden en ontkennen zij deze problemen. Een van de mogelijke oorzaken hiervan is dat de bekkenbodemspieren niet goed werken en dat kinderen niet goed weten wanneer zij deze moeten aanspannen en op welk moment zij deze juist moeten ontspannen. Als de aandrang regelmatig wordt onderdrukt, kan er ontlasting- en urineverlies ontstaan of kan het aandranggevoel verdwijnen.

Wat doet de Kinderoefentherapeut bij poep- en/of plasproblemen?

Kinderoefentherapie Kaag & Braassem biedt begeleiding op maat en is gespecialiseerd in het behandelen van lichamelijke klachten, waaronder ook de klachten die kunnen ontstaan bij poep- en/of plasproblemen. De kinderoefentherapeut kan door middel van gedragsverandering en oefeningen het plas- en poeppatroon normaliseren. Uiteraard gaan we spelenderwijs aan de slag om met plezier de klachten te verhelpen, zodat kinderen met zelfvertrouwen en zonder schaamte met hun vriendjes kunnen spelen.

Swoosh_oranje-cta-balk_bovenkant

Aanmelden voor oefentherapie?

maak een afspraak of bel naar: 06-22141265

Maak een afspraak
krokie_cta
Swoosh_onderkant

© Kinderoefentherapie Kaag & Braassem

Vind ons ook op: