Maak kennis met Stella: kinderoefentherapie en peutergym

Sinds september 2021 werkt Stella Keereweer twee dagen per week bij ons in de praktijk. In deze blog vertelt Stella meer over zichzelf, haar ervaringen als kinderoefentherapeut en de peutergym.

Even voorstellen: Stella

Mijn naam is Stella Keerweer, ik ben 23 jaar en werk sinds september 2021 bij Kinderoefentherapie Kaag en Braassem. Dat is alweer bijna een half jaar! Zelf woon ik in Montfoort, maar ik reis iedere dinsdag en donderdag met de auto af naar Roelofarendsveen. Iedere week help ik jonge kinderen met hun schrijf- en andere motorische problemen. Ook verzorg ik iedere donderdagochtend de peutergymlessen.

Behandelingen in de praktijk

In de praktijk zie ik vooral kinderen vanaf de leeftijd van vier jaar. Ik help kleuters met grove motoriekproblemen. Denk aan evenwichtsproblemen, veel vallen en leren fietsen. Maar ook kinderen die moeite hebben met schrijven, komen bij mij in de praktijk. Tijdens deze behandelingen kijk ik ook naar de concentratie van de kinderen. Zitten ze bijvoorbeeld te wiebelen op hun stoel of kunnen ze zich goed focussen?

Bewegingservaring opdoen bij de peutergym

Daarnaast verzorg ik iedere donderdagochtend de peutergym. Ik heb ook tijdens mijn stage en bij een gymvereniging ervaring opgedaan in verschillende groepen met kinderen van 2,5 tot 4 jaar. De kinderen op de peutergym komen vooral naar de lessen om bewegingservaring op te doen. Iedere week zetten we een parcours uit met een andere uitdaging. De ene keer zijn het de touwen, dan weer een klimrek of glijbaan en dan weer iets anders.

Groei en ontwikkeling van de peuters

Ik vind het superleuk om te zien hoe de kinderen zich ontwikkelen tijdens de lessen. We hebben nu een groep met dertien kinderen. Tijdens de eerste lessen waar zij heel zoekende. Waar moet ik naartoe en wat is de bedoeling? Een gezellige, georganiseerde chaos. Nu we wat langer bezig zijn, weten de kinderen hoe de peutergym in elkaar steekt. Ze zoeken niet meer naar hun ouders en zijn niet meer bezig met papa en mama die misschien meekijken. Daardoor pakken nieuwe kinderen dit ook sneller op.

Voorbereiding op de basisschool

Tijdens de peutergym oefenen we met de kinderen op alledaagse dingen. Zo hebben ze onder andere contact met leeftijdsgenootjes, werken ze met elkaar samen en leren ze in de rij wachten op hun beurt. Dit is een soort voorbereiding op hun basisschooltijd. Maar ook spelen de kinderen vrij tijdens de peutergymlessen. Dan doen we bijvoorbeeld eerst een oefening met een bal, waarna zij zelf vrij met de bal kunnen spelen. Of iets heel anders kunnen doen als ze dat willen. Aan het eind van de les doen we altijd een eindspel. Momenteel is dat een muziekspel. De kinderen dansen en rennen dan door de zaal, als de muziek stopt gaan ze in een hoepel zitten. Een leuke manier om de les met de peuters af te sluiten.

Meer informatie

Wil je meer weten over Stella of over de peutergymles? Stuur haar een e-mail met jouw vragen, zij beantwoordt ze graag. Wil je jouw kind direct inschrijven voor de peutergym? Ook dat kan! Ga voor meer informatie en inschrijven naar de pagina over peutergym op onze website.

Swoosh_oranje-cta-balk_bovenkant

Aanmelden voor oefentherapie?

maak een afspraak of bel naar: 06-22141265

Maak een afspraak
krokie_cta
Swoosh_onderkant

© Kinderoefentherapie Kaag & Braassem

Vind ons ook op: