2
Swoosh_bovenkant_footer

Voorkeurshouding bij baby's

Wanneer een baby zijn hoofdje te vaak naar dezelfde kant draait, zowel in zijn slaap als overdag, is er sprake van een voorkeurshouding. Dit lijkt misschien onschuldig, maar bij jonge baby’s is de schedel nog dun en zacht waardoor deze makkelijk vervormt. Een voorkeurshouding kan dan ook leiden tot een afplatting van de schedel. 

Voorkeurshouding verhelpen

Wij zijn gespecialiseerd in het verhelpen van een voorkeurshouding en afplatting van de schedel. We stellen je gerust en gaan samen met jou op zoek naar de juiste tips en trics voor jouw kindje. Daarnaast oefenen we op een speelse manier met jouw baby. Zo ervaar en leer jij hoe je deze oefeningen thuis ook zelf kunt doen.

Schedelmetingen

Ook is Oefentherapie Kaag & Braassem gespecialiseerd in het uitvoeren van een schedelmeting. Hiermee houden we de exacte vorm én groei van de schedel heel nauwkeurig in de gaten.

krokie_header_ouders-detail
Swoosh_lichtoranje-balk_bovenkant

Meer informatie en advies

Tijdens de behandelingen geeft de oefentherapeut advies over verzorging, de houding en beweging. Ook is het mogelijk om onze hulp in te schakelen om een voorkeurshouding te voorkomen. Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met ons op. 

Neem contact op

Vergoeding

Oefentherapie voor kinderen valt onder het basispakket van de zorgverzekering. Dit betekent dat je de eerste 18 behandelingen automatisch vergoed krijgt. Er wordt geen aanspraak gemaakt op het eigen risico.

Meer informatie
Swoosh_oranje-cta-balk_bovenkant

Aanmelden voor oefentherapie?

maak een afspraak of bel naar: 06-22141265

Maak een afspraak
Swoosh_onder_krokie_cta

© Kinderoefentherapie Kaag & Braassem

Vind ons ook op: