Kim vertelt: ``Door de peutergym durft Lotte veel meer``

Lotte doet al sinds dag één mee met onze peutergymles. Ouders Kim Frings en Dirk Straathof delen hun ervaringen. Wat vindt Lotte het leukst aan de peutergym? En hoe heeft zij zich de afgelopen 1,5 jaar ontwikkeld?

Vanaf dag één

“Lotte ontwikkelde haar spraak heel snel. Maar in haar mobiliteit was ze iets langzamer. Ze was altijd heel voorzichtig en viel ook nooit. Want wat ze eng vond, deed ze gewoon niet. Zelf van de glijbaan gaan in de speeltuin vond Lotte bijvoorbeeld heel spannend. Dus toen Margriet vertelde dat ze de peutergym ging opzetten, hebben we Lotte direct ingeschreven. Ze deed vanaf dag één mee en we zagen direct iedere week weer verbetering.”

Lotte op haar lievelingstoestel, de trampoline

Goed voor alle kinderen

“Lotte is zelf heel rustig. Maar er rennen ook kinderen wild in het rond tijdens de les. Het is erg leuk om te zien hoe al deze kinderen zich ontwikkelen. Ongeacht de verschillen is peutergym echt goed voor alle kinderen! Al is het om de mobiliteit te verbeteren, meer te durven bewegen of gewoon energie kwijt te kunnen.”

Plezier en spelen voorop

“Ik vind het fijn om op tijd te zijn, dus soms komen we iets eerder. Dan vraagt Lotte aan de juf of ze kan helpen klaarzetten en dan krijgt ze een taakje. Tijdens de les doet ze lekker haar eigen ding en de juffen laten dat ook toe. Plezier en spelen staat voorop dus ze worden lekker losgelaten.”

Lotte durft veel meer

“Zo voorzichtig als Lotte eerst was, is ze nu niet meer. Ze durft veel meer te doen en ze heeft ook geleerd dat het niet erg is om te vallen. Ze kijkt nog wel de kat uit de boom, maar Lotte kan alles nu zelf. Ze heeft ons niet meer overal bij nodig waardoor ze in de speeltuin lekker vrij kan spelen.”

Het is gewoon écht heel leuk

“Lotte heeft het iedere week over de peutergym. Ze is absoluut geen ochtendmens, maar als ze gaat gymmen komt ze toch enthousiast uit bed. De juffen zijn ook onwijs leuk, meegaand en supergezellig voor de kinderen. Ons zoontje Niek is nu vijf maanden, dus hij moet nog even wachten, maar als hij oud genoeg is gaat hij zeker naar de peutergym!”

Meer informatie

Wil jij meer weten over de peutergym of jouw kindje direct inschrijven? Je vindt alle informatie op onze peutergympagina. Natuurlijk vertellen we je ook graag meer telefonisch of per mail.

Swoosh_oranje-cta-balk_bovenkant

Aanmelden voor oefentherapie?

maak een afspraak of bel naar: 06-22141265

Maak een afspraak
krokie_cta
Swoosh_onderkant

© Kinderoefentherapie Kaag & Braassem

Vind ons ook op: