Tips en oefeningen voor de zomervakantie

De zomervakantie is begonnen! Heerlijk even zes weken niet naar school en misschien zelfs lekker op vakantie. Maar wat moet je met al die vrije tijd? Wij geven een paar leuke tips en oefeningen die jullie in de vakantie kunnen doen zodat vervelen geen optie is.

Zelf klei, slijm of magisch zand maken

Maak zelf slijm, klei of magisch zand! Op de website www.ikbenalgroot.nl vind je de leukste recepten en ideeën om samen aan de slag te gaan als echte wetenschappers. Van klei tot magisch slijm, het kan allemaal! Naast dat het superleuk is om zelf iets te maken, stimuleer je hierbij ook nog een hoop zintuigen. Dit heeft een positieve werking op de prikkelverwerking van jouw kindje, win-win dus!

Fijne motoriek

Ga thuis aan de slag met schrijven, kleuren en de voorbereidende schrijfvoorwaarden. Op onze Pinterest-pagina staan een hoop leuke werkbladen om samen te maken, van moeilijk tot makkelijk, alles staat er tussen!

Beweeg-bingo

Naast het stimuleren van de fijne motoriek, is het natuurlijk ook belangrijk om genoeg te blijven bewegen in de vakantie! Hier kun je zoveel opdrachten bedenken dat het er te veel zijn om op te schrijven. Daarom heeft Stella een leuke beweeg-bingokaart gemaakt met allemaal leuke opdrachten! Als je een opdracht hebt gedaan, mag je het vakje inkleuren. Bingo!

Beweeg-bingokaart
Swoosh_oranje-cta-balk_bovenkant

Aanmelden voor oefentherapie?

maak een afspraak of bel naar: 06-22141265

Maak een afspraak
krokie_cta
Swoosh_onderkant

© Kinderoefentherapie Kaag & Braassem

Vind ons ook op: